Twee vrouwen (Venus en Berenice) - Carel Willink (1900 - 1983)

Geplaatst op zaterdag 31 mei 2014 @ 12:15 , 1243 keer bekeken

Venus+en+Berenice.jpg

Berenice was de dochter van koning Magas van Cyrene. Ze liet haar prachtige vlechten afknippen en offerde het aan Venus, omdat haar echtgenoot, koning Ptolemaeus, gezond en wel van een veldtocht was teruggekeerd. Ptolemaeus zelf was niet erg verrukt over deze daad van zijn dochter. Hij kon zich er pas mee verenigen nadat zijn hofwiskundige Conon hem had verzekerd dat de goden het haar tussen de sterren hadden gevlochten.

8abb02d5d383389a91ac3cb6fbc65d67.jpg

Albert Carel Willink was een Nederlands kunstschilder. Hij wordt gezien als de belangrijkste schilder van het magisch realisme, een schilderstijl die met licht, kleur, vorm en diepte een vervreemdende sfeer schept. De voorstellingen ogen reƫel, maar zijn uitsluitend mogelijk in de fantasie.

Willink zelf hield niet van de benaming 'magisch realisme', hij noemde het liever 'imaginair realisme', het zo realistisch mogelijk schilderen van de verbeelding. In zijn schilderijen combineerde Willink technische perfectie, fotorealisme en een extreem gevoel voor detail met een dreigende, mysterieuze en onwerkelijke sfeer.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: