Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 10 oktober 2010 @ 21:53 door Calamandja , 680 keer bekeken

Sotheby's veilt beroemd naakt…

Bij Sotheby's in New York wordt volgende maand een beroemd naakt van de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani (1884-1920) geveild. Het veilinghuis heeft dat maandag bekendgemaakt. 

Het gaat om het werk La Belle Romaine. De Italiaanse kunstenaar maakte het olieverfschilderij in 1919. Amedeo Modigliani ontwikkelde als schilder en beeldhouwer een geheel eigen stijl. Hij staat onder meer bekend om zijn golvende lijnen en uitgerekte proporties. Modigliani probeerde zijn modellen, meestal rustige kalme meisjes, niet exact te portretteren.

Volgens veilinghuis Sotheby's is La Belle Romaine het mooiste schilderij van de kunstenaar dat de afgelopen jaren op een veiling is verschenen. Het werk behoort volgens Sotheby's samen met Botticelli's Venus, Velazquez's Rokeby Venus, Ingres' Baigneuse turque en Manet's Olympia tot dé naakten van de Westerse kunstgeschiedenis. In 1999 verscheen het schilderij voor het laatst op de markt. Het werd toen geveild voor 16,8 miljoen dollar. 

Voordat het werk op 2 november wordt geveild is het nog te zien bij Sotheby’s in Hongkong en Londen (11-15 oktober). Het veilinghuis verwacht dat het werk minimaal 40 miljoen dollar zal opbrengen. Omgerekend is dit ruim 29 miljoen euro.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.